Djela JD Salingera napokon će biti objavljena u elektroničkom formatu

Djela autora ‘Lovca u žitu’ JD Salingera napokon će biti objavljena u elektroničkom formatu. Salinger je preminuo prije 10 godina, a do sada u elektroničkom obliku nije objavljeno niti jedno njegovo djelo jer je auto otvoreno mrzio kompjutere i tehnologiju, otkrio je njegov sin Matt za New York Times.

Ipak, sada je odlučio kako je vrijeme da djela njegovog oca budu dostpnija svima. Na to ga je potaknula jedna čitateljica s posebnim potrebama. ona se Mattu obratila i objasnila mu kako joj je, zbog bolesti, jako teško okretati stranice fizičke knjige.

“Znam da ih on nije želio. Sjećam se kad sam mu pokušao objasniti kako funkcionira Facebook. Bio je užasnut”, rekao je Matt Salinger. S druge strane, Matt je siguran kako bi njegov otac želio da njegova djela budu dostupna što većem broju čitatelja.

U elektroničkom obliku biti će dostupna četiri objavljena djela Salingera – Lovac u žitu (Catcher in the Rye), Visoko podignite krovnu gredu, tesari (Raise high the roof beam, carpenters), Seymour – uvod (Seymour – introduction), Franny i Zooey (Franny and Zooey).

Iako je Salinger, koji je preminuo 2010. godine u 91. godini života, objavio samo četiri djela, njegov sin kazao je kako je iza sebe ostavio još rukopisa koji nikada nisu objavljeni. Nada se kako će ta djela ugledati svjetlo dana u sljedećim godinama.

Komentiraj