Ivo Cagalj/PIXSELL

Dječaku koji je izbo majku jednomjesečni istražni zatvor

Županijski sud u Splitu u petak je odredio istražni zatvor od 30 dana dječaku koji je u Trilju izbo majku. 14-godišnjak će biti priveden u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu, javlja Dnevnik.hr.

“Predloženo je određivanje istražnog zatvora i određen je istražni zatvor protiv maloljetnika zbog opasnosti da ponovo ne počini neko kazneno djelo”, rekao je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Podsjetimo, 14-godišnji učenik osmog razreda osnovne škole u Trilju u utorak je nožem napao i ozlijedio svoju majku. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je prevezena u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći i zadržana je na bolničkoIvo Cagalj/PIXSELLm liječenju.

Tijekom obrade obavljen je i očevid na automobilu majke, u kojem je na sjedištu vozača ostalo tragova krvi i njezine kose. Po tim je tragovima 14-godišnjak majku prvo ubo nožem sa zadnjeg sjedišta.

Ona je potom uspjela izaći izaći iz automobila, no dječak je krenuo za njom i zadao joj još jednu ubodnu ranu. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu.

Komentiraj