Dječak koji je ozlijeđen u naletu auta životno je ugrožen, u tijeku je operacija

Stanje dječaka na kojeg je jučer naletio automobil u Koprivnici pogoršalo se, doznaje Index od ravnatelja Klaićeve bolnice Gorana Roića.

Dječak je rano jutros hitno prebačen iz koprivničke bolnice u zagrebačku Klaićevu bolnicu i nalazi se u vrlo teškom, po život opasnom stanju. U tijeku je operacija, a Roić je potvrdio da je dječakov život ugrožen.

“Riječ je o ozljedi moždanog krvarenja koje je i dalje raslo. Dijete je prebačeno iz Koprivnice u pola 5 ujutro s pogoršanim kliničkim stanjem. Hematom je porastao u odnosu na inicijalni CT i porastao je pritisak na moždanu strukturu. Iniciran je neurokirurški operativni zahvat koji je upravo u tijeku”, kazao je za portal Index Roić.

Podsjetimo, na dvojicu dječaka koji su se vozili biciklima, jučer je naletio vozač automobila koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je nekoliko sati nakon nesreće pronašla i uhitila.

“U mjestu Goričko, osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal”, navodi policija i dodaje kako se uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi i koji je potom pao s bicikla u sjeverni odvodni kanal. vozilo je udarilo i u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Dječak je od siline udarc odbačn u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku.

Drugi dječak nije ozlijeđen.

Komentiraj