Djeca su i dalje na respiratoru, ali je stanje stabilnije

Doktorica Branka Polić sa Zavoda za intenzivnu pedijatriju splitskog KBC-a u četvrtak je kazala kako su djeca, koja su se prije nekoliko dana otrovala udisanjem ugljikovog monoksida u brodu na Hvaru, i dalje na respiratoru, ali su stabilnije nego proteklih dana.

Što se tiče oporavka djece i hoće li oni imati trajnih posljedica po zdravlje, još uvijek je prerano za predviđanja. “Prerano je reći. Dakle, vitalni organi se oporavljaju, ali kada djecu budemo skidali s respiratora, vidjet ćemo koliko su oni sposobni sami disati i na kraju da li postoje neurološka oštećenja i koliko snažna”, rekla je doktorica za N1.

Djeca su još uvijek bez svijesti, budući da se nalaze na respiratoru, a stanje je podjednako i u dječaka i djevojčice.

Podsjetimo, na brodu na Hvaru pronađen je mrtav talijanski turist. Pet ostalih osoba koji su bili na brodu hospitalizirano u splitskom KBC-u. Isprva se smatralo da su se turisti otrovali hranom, no istraga je pokazala kako je uzrok udisanje ugljikovog monoksida.

Jučer su uhićeni vlasnik i kapetan broda nakon što su policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili kriminalističko istraživanje, a osumnjičenici su danas ujutro iznijeli obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. U nastavku postupka branit će se sa slobode, a obojica su izjavila kako se ne smatraju krivima.

Komentiraj