Djeca otrovana na jedrenjaku kod Hvara su stabilno, ali i dalje životno ugrožena

Danas bi se trebao znati uzrok smrti muškarca pronađenog na brodu kod Hvara, te trovanja još pet osoba koje su helikopterom prevezene u splitsku bolnicu. Riječ je o talijanskim turistima, među kojima je dvoje djece koja su kritično. Djevojčica ima 14, a dječak nepunih 5 godina.

“Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice”, kazala je Tanja Kovačević, liječnica splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju.

Mikrobiološki nalaz i toksikološka analiza pokazat će radi li se o trovanju hranom ili trovanju zbog curenja plona iz brodskog sustava, zbog čega su pozvani forenzičari iz Zagreba, piše HRT.

Nakon očevida, hvarski restoran u kojem su turisti navodno jeli, sinoć je ponovno otvoren.

Cijeli slučaj dobio je puno prostora i u talijanskim medijima. Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije koji je bio na odmoru s obitelji. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid. Prema riječima drugog nastradalog Talijana, svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.

Večernji list prenosi njegovu izjavu da je mogući uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za ventilaciju. Uvjeren je da nije u pitanju trovanje hranom, jer djeca gotovo ništa nisu jela.

Komentiraj