Divne vijesti za sve fanove Harryja Pottera! Knjige o omiljenom čarobnjaku ponovno na hrvatskom

Proteklog je tjedna vojsku obožavatelja Harryja Pottera oduševila vijest koju je na svojoj Facebook stranici objavila Mozaik knjiga – knjige o najpoznatijem čarobnjaku vraćaju se u Hrvatsku!

Mozaik knjiga najavila je više informacija u listopadu, no i ova kratka obavijest o tome da se magija Hogwartsa i njegovih junaka vraća na hrvatski jezik u novim izdanjima knjiga vratila je osmijeh na lice brojnim fanovima.

“Knjige o Harryju Potteru nakon nekoliko godina vraćaju se u Hrvatsku u sigurne ruke Mozaika knjiga”, objavili su iz ove izdavačke kuće.

U Hrvatskoj je već nekoliko godina gotovo nemoguće nabaviti domaća izdanja ovog popularnog književnog serijala autorice J.K. Rowling. Naime, tvrda Algoritmova izdanja ove književne sage izlazila su početkom 2000-ih na hrvatskom jeziku, no već godinama nisu dostupna u novim izdanjima. Pretvorena su, praktički, u raritete.

Nabaviti Algoritmove knjige nije nemoguće, ali je vrlo skupo. Naime, kompleti se po oglasnicima i Facebook grupama prodaju i po više tisuća kuna.

Taj će izazov uskoro postati puno lakši, i jeftiniji. Mozaik knjiga, inače, godinama objavljuje ostale romane britanske spisateljice J.K. Rowling – od ‘Prijevremenih izbora’ do serijala o detektivu Cormoranu Strikeu kojeg je pisala pod pseudonimom Robert Galbraith.

Još nije poznato kada knjige izlaze, kako će izgledati naslovnice i tko će biti prevoditelj, no brojni fanovi Harryja Pottera s nestrpljenjem čekaju listopad i nove informacije izdavačke kuće.

Komentiraj