Divljaka koji je prebio taksista u Zagrebu pustili na slobodu

Filip Kos/PIXSELL

Dvadesettrogodišnjak, koji je u noći sa subote na nedjelju pretukao 51-godišnjeg taksista i teško ga ozlijedio, pušten je na slobodu, potvrđeno je za portal Index iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.
Pušten je da se brani sa slobode jer Općinsko državno odvjetništvo nije ni zatražilo određivanje istražnog zatvora. Tužitelji su, naime, zaključili da nema osnove za određivanje pritvora. Mladiću nije određena ni nikakva mjera opreza.
Taksist kojeg je 23-godišnji mladić brutalno prebio u nedjelju ujutro i dalje se u bolnici oporavlja od teških ozljeda lica i jabučice oka, zbog čega ga čeka operacija.
Napad se dogodio u nedjelju oko 5:30, kada je 23-godišnjak s prijateljem i prijateljicom nakon izlaska iz noćnog kluba u Ulici Florijana Andrašeca sjeo u ranije naručeno taksi vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak. Tijekom vožnje je, bez povoda, verbalno vrijeđao vozača, a nakon što je taksist zaustavio vozilo na autobusnoj stanici u Ilici te osumnjičenog zamolio da izađe iz vozila jer su stigli na dogovoreno odredište, on je i fizički nasrnuo na njega. Nastavio ga je udarati i nakon što su obojica izašla iz automobila.
U jednom trenutku 51-godišnji vozač je iz vatrenog oružja pucao u zrak, a osumnjičeni ga je nastavio udarati. I nakon što se vozač uspio ponovno vratiti u vozilo, 23-godišnjak ga je nastavio udarati kroz otvorena suvozačeva vrata.
Mladić je uhićen u ponedjeljak te je prijavljen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.

Komentiraj