HINA/ Edvard ŠUŠAK

Divjak zbog “afere kolači” podnijela prijavu DORH-u

Tijekom gostovanja u emisiji Veto na N1 televiziji ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je kako je zbog “afere kolači” u Studentskom centru Zagreb podnijela prijavu DORH-u kako bi se utvrdilo gdje su nestali novci i namirnice, piše N1.

“DORH će istražiti gdje su nestali novci, kolači i namirnice jer studenti su oni kojima treba dati pomoć, a ne od njih uzimati”, kazala je Divjak.

“Studentski centar Zagreb je u postupku da ima sanacijsku upravu i upravitelja i mi smo jasno kazali da nećemo osiguravati dodatna sredstva za SC. Tražili smo izvješće od sanacijskog upravitelja u kojem se pokazalo da putevi nestajanja novca i namirnica nisu zaustavljeni i u tom smislu smo tražili daljnje informacije i kada smo to dobili, onda smo to pregledali i zaključili da to nije samo situacija gdje bi moglo Ministarstvo nadgledati to sve niti je to naša zadaća. Mi nemamo niti ingerencije niti ljude koji bi to mogli raditi i poslali smo prijavu DORH-u. DORH će sada obraditi tu situaciju i vidjeti što se događa jer nema smisla vratiti SC Zagreb u neko regularno poslovanje bez da se to ne riješi jer je u sanaciju uloženo 150 milijuna kuna”, kazala je Divjak za N1.

 

Komentiraj