DIVJAK: “Već sad moramo osigurati nadoknade i s njima se treba početi”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da ni ona nije zadovoljna ponudom vlade učiteljima, ali da je to sada predmet izjašnjavanja na sindikalnom referendumu. Otkrila je i hoće li se produžiti školska godina.

“Kada govorimo o našim školama jedno je sigurno – učenici moraju biti u našem fokusu, škole su zbog učenika, ali dobre škole nema bez dobrog učitelja zato je svakom ministru obrazovanja koji je ministar u vrijeme štrajka jako teško se pozicionirati jer ima dva prava koje jedno drugo ne samo da se isprepliću, često puta se dogodi da su u kontradikciji kao ovaj put. S jedne strane treba osigurati kontinuirani obrazovni proces, a s druge strane ostvarivanje prava za koje učitelji i nastavnici misle da im pripada”, rekla je, kako prenosi N1.

Smatra da je nastavak reforme prioritet kao i to da učenici dobiju obrazovni proces, ali ne želi da se vrijeđa učitelje, da ih roditelji napadaju ili obrnuto.

Moramo već sada osigurati nadoknade i s njima se treba početi”, rekla je ministrica.

O zabrani štrajka kaže da se prije svega mora razmišljati o glasu sindikalnog referenduma i da za sada nema potrebe za produženjem školske godine.

Komentiraj