Divjak sudjelovala u virtualnom sastanku UNESCO-a o koronavirusu

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovala je na virtualnom sastanku ministara obrazovanja koji je organizirao UNESCO o utjecaju širenja koronavirusa na obrazovne sustave, priopćilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

U raspravi su sudjelovali ministri iz cijelog svijeta, a iz EU-a ministri Francuske, Grčke i Hrvatske.

Cilj sastanka bio je okupiti čelnike ministarstava kako bi razmijenili iskustva, s obzirom na to da su zbog širenja koronavirusa vlade diljem svijeta suočene sa sličnim situacijama zatvaranja škola i obustavljanja nastave.

Na sastanku je istaknuto da je važno osigurati kontinuirano odvijanje obrazovnog procesa te su s tim u vezi razmotrene mogućnosti nastave na daljinu, ističe se u priopćenju.

Neka od pitanja koja su postavljena predstavnicima obrazovnih politika bila su pripravnost zemalja, izvedivost, načini financiranja te digitalna pripremljenost zemalja na različite opcije realizacije nastave, kao i potpora ranjivim skupinama učenika.

“Hrvatska je razradila različite scenarije mjera u obrazovanju koje se mogu staviti u funkciju s obzirom na razvoj situacije pri širenju koronovirusa”, rekla je ministrica Divjak dodavši da je posebno važno vidjeti iz kojih praksi u drugim državama možemo naučiti kako djelovati u kriznim situacijama svjetskih razmjera.

“Upravo je to bila svrha ovog sastanka koji je organizirao UNESCO, a sličnim će se pitanjima baviti i ministarska konferencija EU-a koju sam sazvala u četvrtak i od koje se očekuju razmjene dobre prakse i potpora na EU razini zemalja članica. UNESCO je ponudio suradnju i zajedničku koordinaciju u tom procesu”, poručila je ministrica.

Komentiraj