DIVJAK: “Sigurno je da neću uzeti 6+6”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja će se na parlamentarnim izborima naći na listi HNS-a kao nezavisna kandidatkinja, u utorak je posjetila Sveučilište u Rijeci, gdje je komentirala važnost reforme visokog obrazovanja, a odgovorila je i na pitanje je li ovo njezin labuđi pjev.

“Puno je posla potrebno da visoko obrazovanje bude relevantno i više doprinosi razvoju gospodarstva i društva, daje više prostora mladima. Riječko sveučilište je dobar primjer, a nažalost druga sveučilišta i rektori se drže svojih sinekura”, rekla je Divjak, kako prenosi N1.

O svom mandatu na čelu Ministarstva znanosti i obrazovanja rekla je: “Kada sam prije tri godine došla na mjesto ministrice nismo imali nijednu reformu u Hrvatskoj, samo prijepore, sada imao reformu, veliko uglaganje u strukovno obrazovanje i znanost, a veliki je zalogaj kako visoko obrazovanje staviti u pogon da bude motor razvoja. Imali smo puno onih protiv kojih smo se morali boriti, koji su imali interese i ideje koje nisu bile ideje koje bi doprinosile razvoju i sada imamo napretke u tri od četiri cilja”, poručila je.

Na pitanje bi li ponovno htjela biti ministrica obrazovanja, Divjak kaže da je sve na biračima te kaže da joj je svejedno jer se veseli i akademskoj karijeri. Ipak, sigurna je da neće uzeti 6+6.

Oko daljnjeg političkog angažmana kaže da sve ovisi hoće li se prepoznati ono što stavlja na stol, a to je reforma visokog obrazovanja i projekt cjelodnevne nastave.

Komentiraj