DIVJAK: “S tri oboljela preporučili nastavu online, s 311 – klasičnu nastavu”

“Ne mogu vjerovati što sve tamo piše”, komentirala je bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak večeras objavljene preporuke za fakultete Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), ukazujući na nedosljednosti HZJZ-a.

“Danas, kad imamo 311 novooboljelih, preporuka kaže da se svi vrate na visoka učilišta i rade na ‘klasični’ način. Prethodna preporuka za visoka učilišta je objavljena 20. svibnja 2020. kada smo imali tri novooboljela i HZJZ je preporučio da se pretežno koristi nastava na daljinu”, usporedila je, dodajući kako “nije ni zanemariv podatak da je sada svaki četvrti oboljeli u dobnoj skupini u kojoj je većina studenata”.

Po preporukama, u predavaonici u kojoj je bilo i do 150 studenata, sada će biti njih četrdeset. “Gdje će biti ostali studenti?”, pita bivša ministrica. “A ako se za preostalih 110 nastava izvodi online, čemu onda ovih 40 u učionici? A gdje će se izvoditi seminari, vježbe i ostali oblici nastave koji bi trebali imati prioritet u izvođenju uživo? Gdje će nastavu izvoditi visoka učilišta čije su zgrade porušene u potresu?”

“Ovaj dokument vrvi nelogičnostima i neprovedivim preporukama za visoka učilišta jer je očito bila namjera da se sve vrati na staro i ‘klasično’ bez obzira na uvjete i bez obzira na prilike da unaprijedimo nastavu na visokim učilištima. Jer ‘klasično’ je najbolje, bez obzira na posljedice”, zaključila je Blaženka Divjak

Upravo sam uočila da je HZJZ objavio Preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti…

Posted by Blaženka Divjak on Wednesday, September 2, 2020

Komentiraj