DIVJAK ‘Prije dva tjedna povratak u školu je bio izuzetak, sada je pravilo’

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za Novu TV je komentirala povratak djece u škole, otkrivši kako su ravnatelj dobili upute na dvadesetak stranica nakon sastanka na kojem su prošli kroz sve detalje.

“To je objavljeno i na mrežnim stranicama ministarstva i tamo to mogu vidjeti i roditelji i ravnatelji i učitelji tako da ja mislim kako je to jasno”, smatra ministrica, dodavši kako je prije dva tjedna epidemiološki okvir bio drugačiji.

“Tada je rečeno da je povratak u škole izuzetak, sada je povratak u škole pravilo i to je velika razlika”, naglasila je ministrica Divjak.

“Od ponedjeljka škole su otvorene za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Svi učenici trebaju biti u školama i mislim da je taj okvir jasan”, poručila je ministrica, dodavši da će oni kojih ne bude u školi, morati opravdati svoj izostanak.

Divjak je odgovorila i Milanu Bandiću koji joj je predbacio “kukavičluk i prebacivanje odgovornosti”, poručivši mu “da bi bilo bolje da se bavi svojim poslom”, dok je za ispriku Radimira Čačića kazala da bi znala odgovoriti da se radi o sedmogodišnjaku.

“S čovjekom od 70 godina, mislim da je to završena priča”, kazala je ministrica.

 

Komentiraj