Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, održala je u ministarstvu konferenciju za novinare povodom prvih 100 dana na ministarskoj poziciji.

“Ministarstvo je uputilo poziv članovima stručnih radnih skupina da se aktiviraju i nastave raditi i izraze volju i nastave raditi na stručnim temama na kojima su i dosad radili i odgovore na izazove koji proizlaze iz strategije. Sigurna sam da stručnjaci iz radnih skupina nisu niti moji, nisu niti Jokićevi, nisu niti Barišićevi. Oni su ljudi koji su svoju stručnost stavili na raspolaganje kako bismo našim učenicima i studentima omogućili školu za 21. stoljeće i ja vas molim da to respektiramo i zahvalimo im na dobroj volji”, rekla je na početku lkonferencije Divjak.

Dodala je kako je ponosna i ohrabrena svojim timom u Ministarstvu, kao i povratnim informacijama od profesora, učitelja i učenika. “Ono što možete očekivati od mene, mojeg tima i ministarstva je stručnost, entuzijazam, hrabrost i otvorenost za suradnju, da pripremimo ne samo ovaj projekt, nego da napravimo okvir za sve buduće”, rekla je Divjak dodajući kako žele biti Ministarstvo budućnosti i baviti se upravo budućnosti, a ne prošlosti.

Naglasila je kako će premijer Andrej Plenković sutra dati zaključke dogovora koalicije HDZ-a i HNS-a. “Ja ću nakon toga komentirati”, kazala je o Posebnom stručnom povjerenstvu, dodavši da će se sutra znati i koju će poziciju imati Dijana Vican.

“Svi koji tome žele pridonijeti, spremni su sudjelovati u procesu, tu nema nikakve prepreke da tu budu uključeni i ja ih pozivam da se uključe, ali da naša suradnja bude argumentirana”, zaključila je ministrica.

Komentiraj