Sandra Simunovic/PIXSELL

DIVJAK “Postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja”

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u petak je komentirala slučaj žigosanja u zadarskoj srednjoj školi. Podsjetimo, učenik prvog razreda svojoj kolegici iz razreda usijanim je vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo “u”, dok je ravnatelj incident opisao kao ‘dječju igru’.

“Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima”, rekla je Divjak.

Dodala je kako će nadzor biti okončan u prvoj polovici sljedećeg tjedna, te kako će tada biti poznat detalji slučaja, prenosi Dnevnik.hr.

Ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić kazao je kako snosi krivicu, a na pitanje očekuje li sankcije, odgovorio je: “Da, izgleda da očekujem sankcije”. Ravnatelj tvrdi kako on nije izjavio da je slučaj žigosanja tijekom nastave “dječja igra”, već su mu to tako prezentirala sama djeca. Poručio je i kako nakon incidenta nije zvao policiju i hitnu pomoć jer su ga tako zamolila djeca.

Protiv maloljetnika koji je kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo “u”, a slično je napravio i još jednom kolegi iz razreda, podnijeta je kaznena prijava zbog nanošenja tjelesnih ozljeda u svezi zločina mržnje.

Komentiraj