Divjak o zaoštravanju sindikata s Vladom: “Ja sam svoj dio posla zasad obavila”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je za N1 komentirala novo zaoštravanje odnosa između obrazovnih sindikata i Vlade.

“Ja sam odmah nakon našeg posljednjeg sastanka izvijestila premijera i jednako tako sam ministru rada dala svoje sugestije vezano uz ponudu. Ja također očekujem da se ta situacija uskoro razriješi. Ja mislim da je to važna poruka i za sve one koji su zbog ovakvog stanja u školama u jednom vrlo teškom položaju, a to su učenici i roditelji. Dakle, mora se raditi više u tom smjeru, ali kao što sam rekla ja sam svoj dio posla zasad obavila”, rekla je Divjak.

Podsjetimo, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem obznanila je na današnjoj konferenciji za novinare da sindikati daju rok Vladi.

“S današnjim danom, obzirom da nema socijalnog dijaloga i ponude, postavljamo rok Vladi do 16 sati da putem e-maila uputi svoju zadnju poruku sindikatima. Ovoj sagi iscrpljivanja i igre živaca mora doći kraj. Očekujemo da Vlada RH izvrši svoju obvezu prema 68.000 zaposlenika u sustavu obrazovanja i da svoju ponudu. U slučaju da razmišlja je li 0 + 0 = 6, mi ćemo nacrt njihove ponude dati na referendum. Ako nema nove ponude, onda je zadnja ponuda ta”, kazala je Šprem.

Komentiraj