DIVJAK O HNS-U: “To je prva stranka koja je otvorila prostor ljudima koji su stručni”

Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak gostovala je večeras u Dnevniku HRT-a, gdje je govorila o državnoj maturi i zadnjem mjestu na listi HNS-a kao nezavisna kandidatkinja na predstojećim parlamentarnim izborima.

“To je bila moja želja, na taj način pružam podršku HNS-u, to je prva stranka koja je otvorila prostor ljudima koji su stručni. To je moja podrška i poruka HNS-u, a ovo je sigurno i dobra prilika da objasnim projekte koji su važni za obrazovanje i znanost”, rekla je Divjak o izborima.

Potom je govorila o reformi obrazovana. “Što se tiče posljednjeg perioda, napravili smo stvarno jako puno. Nismo imali od koga učiti, napravili smo veliki iskorak te danas drugi uče od nas. Sreća u nesreći je bilo to što smo bili unutar kurikularne reforme. Ništa ne bi bilo moguće da nastavnici nisu bili motivirani i da nisu imali veliku podršku roditelja u tom procesu”, kazala je.

Divjak priznaje da je bilo manjkavosti po pitanju reforme visokog obrazovanja, a dodaje i “da tu ima jako puno klika kojima je svaka promjena prijetnja”.

O odnosu s premijerom Plenkovićem kaže da je bilo projekata oko kojih su se složili, ali i da je bilo situacija kada je bilo jako teško te da to ne bi uspjeli bez podrške HNS-a u Saboru.

Komentiraj