DIVJAK: “Nisam bila upoznata s činjenicom da Fuchs više nije koordinator ERS-a”

Radovan Fuchs razriješen je svoje dužnosti posebnog savjetnika premijera Plenkovića za obrazovanje još u travnju prošle godine, a informaciju o tome resorna je ministrica Blaženka Divjak doznala od medija.

Divjak je danas rekla da nije bila upoznata s činjenicom da Radovan Fuchs nije premijerov savjetnik za obrazovanje od travnja. “Mislim da bi bar bilo pristojno da se javio, ali nisam imala razloga sumnjati. Još sam prošli tjedan dobila od njega mail kao koordinatora ekspertne radne skupine. Nije mi padalo na pamet da bi trebalo provjeravati vjerodostojnost za njega”, rekla je novinarima.

“Dobila sam mail gdje se piše u njegovo ime, i on koordinira radnu skupinu. Sad to moram provjeriti. Nisam sada stigla pitati premijera o tome, nije mi to sada prioritet”, dodala je ministrica.

Upitana je li Fuchs bio na sastancima kada su bili pregovori sa sindikatima odgovorila je: “Bio je u nekim konzultacijama, ali ne sjećam se da je to bila neka službena forma, ali ovo oko ERS-a je službeno. Vrlo je neobično, pogotovo jer kada koordinirate jedno ovako važno tijelo morate imati legitimitet, a sigurno se taj legitimitet ne stječe time da ste vi doktor znanosti ili veterinar, nego time da imate status”.

Komentiraj