DIVJAK: “Ja nisam dezerter!”

blaženka divjak

Ministrica Blaženka Divjak dala je izjavu prije sjednice Vlade, javlja N1.

Ministrica je uvodno rekla kako misli da treba pričekati sutra i konačne rezultate. Ono što smo mi danas radili i pripremali scenarije za odradu nastave. Sutra ćemo razraditi kad budu službeni rezultati i onda ćemo izaći sa scenarija. Sutra ćemo dati scenarije. Sad je situacija ozbiljna i teška. Nemamo nekih novih elemenata, osim prijedloga kako bi se mogla odraditi nastava”, kazala je.

Ističe kako će scenarij ovisiti o sutrašnjim rezultatima.

“Ja nisam nikad rekla za bilo koju ponudu da je konačna. Od mene niste čuli da je neka pounuda konačna. Ja sam se uvijek zalagala za dijalog. Ja mislim da je dobro da pričekamo konačne rezultate i nakon toga vrlo hladne glave vidjeti što će dalje.

O zabrani štrajka kaže kako to zasad nije na stolu.

Upitana bi li trebala otići s mjesta ministrice, poručuje: “Ja nisam dezerter. I onda kad je teško, ja sam tu. I kad treba predlagati rješenja, ja sam tu od početka. Na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci, a sada pogotovo kad me napadaju ovi veliki reformatori i junaci”.

Nije htjela reći na koga točno misli kad govori o “reformatorima i junacima”.

“Ja sam rekla, svi veliki reformatori i junaci, a pogotovo je razočaravajuće da je vama bolja danas pozicija u politici i imate kao bolji pedigre u politici ako uđete s policijskim dosjeom ili ako uđete kao poslušnik, bez stava i bez znanja, nego ako uđete s iskrenom namjerom i planom kako promijeniti stvari u hrvatskom školstvu i obrazovanju”, rekla je Divjak.

Komentiraj