Divjak: Čim prije osuditi takav način izražavanja i sankcionirati ga

Danas je dodijeljena nagrada “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja na kojem je sudjelovala ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Tom prilikom je čestitala dobitnicima ovogodišnje nagrade, ali i osudila najnoviji incident vezan uz transparent navijača u zagrebačkoj Kustošiji.

“Dorotea, Marija, Barbara, Luka, Tin i Mihael ovogodišnji su dobitnici nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. To su učenice i učenici koji, poput svojih prethodnika, imaju puno toga za reći, ali još važnije oni su već sada aktivni zagovornici tolerantnije Hrvatske. Zato danas i svaki dan zaplješćimo ovim divnim mladim ljudima koji služe za primjer svima i koji svojim djelima žele osigurati da se u školama diše slobodno, punim plućima, baš kako bi to želio i sam Luka. Hvala vam”, poručila je ministrica Divjak putem društvenih mreža.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je svima i rekla kako je dodjela nagrade slavlje onih koji služe za primjer svima te pomaže osiguranju da se u školama diše slobodno, punim plućima, kako je rekao Luka Ritz, mladić koji je u lipnju 2008. umro od ozljeda zadobivenih u vršnjačkom nasilju.

Divjak je napomenula da je Ministarstvo donijelo Akcijski plan za prevenciju nasilja u školama te osiguralo novac za njegovo provođenje, a koji se također zauzima za edukaciju protiv nasilja, potporu onima koji se bore protiv njega i isticanje pozitivnih primjera.

Ministrica je potpuno neprihvatljivim ocijenila navijački transparent koji je jučer osvanuo u zagrebačkoj Kustošiji, a kojim se poziva na nasilje prema ženama i djeci srpske nacionalnosti, naglasivši kako treba čim prije i jasnije osuditi takav način izražavanja i sankcionirati ga.

Nagrada "Luka Ritz" 2020.

Dorotea, Marija, Barbara, Luka, Tin i Mihael ovogodišnji su dobitnici Nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. To su učenice i učenici koji, poput svojih prethodnika, imaju puno toga za reći, ali još važnije oni su već sada aktivni zagovornici tolerantnije Hrvatske. Zato danas i svaki dan zaplješćimo ovim divnim mladim ljudima koji služe za primjer svima i koji svojim djelima žele osigurati da se u školama diše slobodno, punim plućima, baš kako bi to želio i sam Luka. Hvala vam!

Posted by Blaženka Divjak on Friday, June 12, 2020

Komentiraj