DIVJAK: “Bandić je prešao svaku granicu tolerancije”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je reagirala na izjave Milana Bandića, koji je na aktualnom satu na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, kazao kako nema nikakvog sukoba između njega i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak te da je “to što ona ne zna i ne razumije svoj posao – premijerov problem”.

“Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije”, rekla je Divjak i dodala: “Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama”.

Kazala je kako su neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine. “Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj”, rekla je Divjak.

Komentiraj