DIV kupio norveško brodogradilište Kleven Verft

Hrvatska industrijska grupacija DIV potpisala je ugovor o kupovini norveškog brodogradilišta Kleven Verft, objavilo je to norveško brodogradilište.

“Iznimno nam je drago što smo potpisali ovaj sporazum koji otvara priliku za suradnju dviju dugih i uspješnih tradicija brodogradnje. Kleven je diljem svijeta prepoznat kao norveško brodogradilište s prvoklasnim referencama i dizajnerskim znanjem, posebno kada je riječ o opremi za složene brodove. Najviše me raduje što je Brodosplit, koji smo uspjeli smjestiti izuzetno dobro u segment izgradnje srednjih i polarnih brodova za krstarenje, pronašao poslovnog partnera s kojim će moći postići vrhunske rezultate”, reka je Tomislav Debeljak, kako je objavljeno na Facebook profilu “Škveranka” splitskog brodogradilišta.

“Tražili smo vlasnika za kojeg smo sigurni da Klevenu želi najbolje. Razmatrano je nekoliko potencijalnih kupaca i apsolutno smo sigurni da je DIV grupa pravi vlasnik tvrtke Kleven. Nitko drugi nije uspio demonstrirati tako siguran i dugoročan plan za brodogradilište”, kazao je Generalni direktor Kleven Verfta, Ola Beinnes Fosse.

Ta norveška brodograđevna grupa koja prelazi u hrvatsko vlasništvo trenutačno zapošljava oko 450 radnika, a poznata je po gradnji specijalnih plovila. Lani su sporučili prva dva kruzera u svijetu na hibridni pogon, piše HRT.

Komentiraj