tportal

DIRIGENT SPLITSKE LUKE Popularni vitki šjor Ante Mrvica ide u penziju

Ante Mrvica ide u mirovinu.

U subotnje jutro, na početku još jednog udarnog vikenda kojim će kroz splitsku luku proći pedesetak tisuća putnika, jedan čovjek gotovo svih će i dočekati i ispratiti. Domaći ga vrlo dobro poznaju, a bogme i njihovi stalni gosti znaju da mu se uvijek mogu obratiti, dok valjda nema ni stanovnika ostatka Hrvatske koji u udarnim vijestima nije barem jednom naletio na suhonjavog i agilnog, prosijedog i preplanulog Šibenčanina koji pred kamerama bifla o broju trajektnih linija, popunjenosti kapaciteta, izvanrednim isplovljavanjima i prometnim prilikama na otocima, piše tportal.

Ante Mrvica (65) u svojoj dugoj karijeri zaradio je pregršt epiteta i nadimaka; najčešće ga nazivaju ‘dobrim duhom splitske luke’ ili ‘tatom-matom za trajekte’, iako baš ništa ne može opisati njegov spektar dužnosti i djelokrug rada. On, službeno ‘koordinator Jadrolinije za splitsko područje’, u stvarnosti drži pod kontrolom cijelu gradsku luku.

Svi ga znaju, na malim ekranima je to svakako najfrekventniji Splićanin. Došlo je vrijeme za odmor čovjeka koji je radio 20 sati dnevno i više ili manje se solidno snalazio na 10 jezika.

Komentiraj