Direktor WTA turnira u Bolu: “HTS i njegovo kompletno vodstvo bi trebali dati ostavke ovog trenutka”

Direktor WTA turnira u Bolu Feliks Lukas pozvao je u ponedjeljak vodstvo Hrvatskog teniskog saveza da podnese ostavke zbog proboja koronavirusa na tuniru Adria Tour u Zadru.

“HTS i njegovo kompletno vodstvo bi trebali dati ostavke ovog trenutka.

Prije nekoliko dana sam napisao “Facebook status” o lošoj organizaciji pozivnog turnira HTS-a u Zadru, gdje sam naveo činjenicu da se ne provode nikakve epidemiološke mjere, pa ni minimalne poput dezinfekcije ruku.

Zbog mog Facebook komentara sam dobio salvu kritika od strane HTS-a, te bio fizički izvrijeđan od strane Dopredsjednika HTS-a u alkoholiziranom stanju ispred međunarodnih gostiju Adria Toura, taj slučaj sam prijavio i policiji u Zadru i tema je za sebe.

Međutim kada netko nije poštivao struku i kada se nekompetentni ljudi uhvate organizacije ovako velike manifestacije, neuspjeh je jedina opcija. Organizatori WTA i ATP turnira su dobili upute na preko 100 stranica za provođenje mjere zaštite od COVID-19 i to za organizaciju turnira u kolovozu. Više od 3 mjeseca se educiramo o tome i raspravljamo na zoom konferencijama o svim detaljima. Ali struka u ovom slučaju hrvatskom sportu nije bila potrebna da se uključi.

Ostavka kompletnog vodstva HTS-a je nešto što se mora dogoditi već danas ako je ostalo bar još malo zdrave pameti!”, napisao je Lukas na Facebooku.

Komentiraj