Direktor Vodoopskrbe i odvodnje o poplavi u Zagrebu: “Sustav je bio dupkom pun”

 

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot obratio se u ponedjeljak javnosti nakon poplave koja je zadesila Zagreb proteklog vikenda.

“Sustav je bio dupkom pun i sva voda s Medvednice do Save došla je do glavnog odvodnog kanala i centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda”, objašnjavao je novinarima Galijot ono što se događalo tijekom noći u kojoj je znatan dio Zagreba bio poplavljen, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je da je zahvaljujući kolektoru na Čulinečkoj, vrijednom 22 milijuna kuna, koji je završen prošle godine, nije bilo poplave u Trnavi i Sesvetama.

U prvoj noći poplave zaprimili su oko 400 poziva, no dobar dio njih odnosio se na iste lokacije. U nedjelju je bilo svega 35 poziva.

Upita do kad se takve situacije mogu očekivati, Galijot je naširoko odgovarao, ali precizan odgovor novinari nisu dobili. “Do kraja ovog mjeseca pripremljena je dokumentacija koju smo pripremali devet mjeseci, za uspostavljanja nadzora upravljanja sustava odvodnje čitavoga Zagreba. Ona će mjeriti brzinu tečenja, dojavljivat će stanje crpnih stanica, rešetki, količinu vode i sve parametre koji su potrebni kako bismo sa preljevima izregulirali status voda koji teče kroz javni odvod”, rekao je Galijot.

Komentiraj