Nel Pavletic/24sata

Direktor srpskog Dijamanta preuzima Konzum

Direktor Konzuma Slavko Ledić smijenjen je dan nakon što se javnosti obratio Antionio Alvarez III, novi šef restrukturiranja Agrokora kojeg su dovele ruske banke, vjerovnici Todorićevog koncerna.

Iz Konzuma navode kako je Nadzorni odbor Konzuma d.d. u Hrvatskoj donio odluku o promjeni Uprave. Sadašnjeg predsjednika Uprave, Slavka Ledića i Domagoja Jelenca, člana Uprave, zamjenit će Teo Vujčić, dosadašnji predsjednik Uprave Dijamanta u Zrenjaninu. Poziciju predsjednika Uprave Dijamanta preuzet će Vladimir Milović, dosadašnji direktor prodaje i marketinga.

Vujčić koji dolazi iz Dijamanta, dvije godine je bio direktor Todorićeve Zvijezde, a prije toga je radio u AT Kearneyu i Dukatu. Rođen je u Imotskom i završio Ekonomski fakultet u Zagrebu.

“Navedene upravljačke promjene u ključnim kompanijama u Agrokorovoj maloprodaji i proizvodnji hrane imaju za cilj daljnje jačanje Agrokora u Hrvatskoj i regiji, a sve u sklopu novog poslovnog modela i daljnjeg plana restrukturiranja Agrokor koncerna”, izjavili su.

Osim Ledića, smijenjen je i Mercatorov šef.

Nadzorni odbor Poslovnog sistema Mercator d.d. danas je donio odluku o promjeni Uprave.

“Dosadašnji predsjednik Uprave, Toni Balažič koji je na toj poziciji od 2012. godine nastavit će svoju karijeru izvan Agrokora, a njegovu poziciju preuzet će Tomislav Čizmić, koji je bio dugogodišnji direktor Mercatora u Hrvatskoj te je posljednjih nekoliko godina zajedno s vanjskim međunarodnim konzultantima vodio 100 različitih timova koji su uključivali više od 1000 ljudi te integraciju i realizaciju sinergija na području maloprodaje. Istovremeno, Igor Mamuza će i dalje ostati na poziciji člana Uprave Poslovnog sistema Mercator d.d.”, poručili su iz Agrokora.

Komentiraj