HINA/ Mario STRMOTIĆ

DIREKTOR SPLITSKE ČISTOĆE “Vatra nas je gotovo pregazila, ali na Karepovcu više ne gori”

Direktor splitske Čistoće Miroslav Delić u srijedu je na odlagalištu otpada Karepovac dao izjavu za medije te opovrgnuo napise u medijima da na Karepovcu još uvijek tinja vatra.

“Jutros kada sam otvorio portale, zapitao sam se jesam li ja na krivom mjestu, ili su oni bili na krivom mjestu. Nigdje ne gori i nigdje nema vatre”, rekao je Delić i dodao da je kritična bila jedino noć kada je bio požar. “Vatra nas je gotovo pregazila, jedva smo spasili živu glavu.”

Krenulo se, kaže, u saniranje stanja. “Vatra je bila 30-40 metara probila smeće, tada smo hitno intervenirali. Kamioni Županijskih cesta su do pet sati dovozili zemlju, radili su bageri, ovi ljudi iza mene su to radili, iza pet sati više nije bilo ni vatre ni dima”, rekao je istaknuvši da nakon te prve noći više nije bilo nikakvog plamena.

Splićani se od jutra žale na širenje neugodnog mirisa, a Delić kaže da se s Karepovca može osjetiti samo miris paleži. “Tu ste, ja nisam stručnjak za plinove, mogu govoriti samo o održavanju. Osjeća se i sada miris paleži, to će se osjećati danima, ali ovdje se ne osjeća nikakav drugi miris”, rekao je, kako prenosi N1. Delić je dodao i kako na Karepovcu nije gorio nikakav opasan otpad.

“To je komunalni otpad, kao i oni koji se dovozi danas, to je trebalo hitno zaustaviti da se ne proširi na tijelo odlagališta”, zaključio je direktor splitske Čistoće.

Komentiraj