Facebook

Direktor regionalnog centra za gospodarenje otpadom odlazi s funkcije i mora vratiti bonus

Na sjednici Skupštine Piškornice, koja je počela u 9 sati, odlučuje se o odgovornosti direktora tog sanacijskog odlagališta Mladena Jozinovića za isplaćenih više od milijun kuna bonusa. U 10 sati predviđene su izjave za medije.

Najavljujući sjednicu koprivničko-križevački župan Darko Koren izjavio je kako će Skupština, kojom predsjedava, inzistirati da se veći dio isplaćenog novca vrati. Koren je dodao da on ne inzistira na njegovoj smjeni, ali da ga ne namjerava ni štititi.

“Što se tiče pravnog aspekta, moramo pričekati sve radnje odgovornih institucija, a što se tiče moralne odgovornosti, apsolutno ćemo inzistirati na tome da se novac vrati do one mjere koja je društveno prihvatljiva, a to je puno manje nego što je dosad isplaćeno”, rekao je, a na novinarski upit koliki iznos smatra društveno prihvatljivim odgovorio je kako je to manje od petine isplaćenog iznosa.

“Svoje ljude ne napuštam, ali isto tako nikoga od njih ne alimentiram od bilo kakve odgovornosti”, naglasio je Koren koji je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu.

Podsjetimo, Mladen Jozinović direktor je smetlišta Piškornica, javne tvrtke kojoj su suvlasnici četiri hrvatske županije te jedna općina. Jozinović je, uz to što vodi javnu tvrtku, osnovao i tvrtku kćer u kojoj je također direktor, a preko nje isplaćuje sebi bonuse iz javne tvrtke.

Komentiraj