Direktor Microsofta najavio “sljedeću generaciju Windowsa”

Ovog se tjedna odvija Microsoftov digitalni event Build 2021, ali na njemu neće biti riječi o planovima tvrtke za operativni sustav Windows. Razlog je taj što se priprema poseban događaj kojii će biti posvećen samo Windowsima.

Direktor Microsofta Satya Nadella je otkrio da već nekoliko mjeseci testiraju “sljedeću generaciju Windowsa”.

“Uskoro ćemo s vama podijeliti jednu od najznačajnijih nadogradnji Windowsa u proteklih deset godina te na taj način otključati veću ekonomsku priliku za developere i kreatore. Vrlo sam uzbuđen zbog sljedeće generacije Windowsa. Obećajemo vam da ćemo stvoriti više prilika za svakog Windows developera i prihvatiti svakog kreatora koji traga za najinovativnijom, novom, otvorenom platformom na kojoj će razvijati, distribuirati i monetizirati aplikacije”, izjavio je Nadella.

Microsoft je posljednjih mjeseci radio na novoj trgovini za aplikacije za Windowse, ali i na nekim značajnim promjenama na sučelju operativnog sustava. Microsoft je već ranije najavio promjene sistemskih ikonica poboljšanja File Explorera, poboljšanja osnovnih temelja Windowsa, rješenja različitih problema među kojima su dodavanje Xbox Audio HDR mogućnosti, poboljšanja Bluetooth audio podrške, rješenje problema s aplikacijama na više monitora.

Komentiraj