Direktor HTZ-a: “Očekujemo solidnu predsezonu i najveći broj dolazaka u glavnoj sezoni”

U Ljubljani je u tijeku obilježavanje 20.  godišnjice otvaranja ureda Hrvatske turističke zajednice, a direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Stančić komentirao je nadolazeću turističku sezonu i naglasio da se očekivanja velika.

Mi smo im danas i prezentirali i kontinentalni dio Hrvatske i predsezonu”, kazao je Stančić u razgovoru za RTL Danas.

“Uskrs uvijek označava veliki broj priljeva turista u Hrvatsku. Ove godine na temelju informacija s terena i s tržišta očekujemo da ćemo brojke od prošle godine premašiti”, kaže Stančić.

Prošle godine smo za tri uskršnja dana imali smo oko 36.000 dolazaka i 140.000 noćenja.

“Nakon ratnih razaranja u Ukrajini kada je booking malo stao, moram reći da se proteklih dana malo oporavio i da imamo ulazni trend rasta. Očekujemo da ćemo imati solidnu predsezonu i da ćemo imati najveći broj dolazaka u glavnoj sezoni.  S optimizmom gledamo naprijed prema budućnosti i prema onome ostvarenju naših ciljanih 90 posto noćenja u odnosu na 2019.”, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice.

Stančić tvrdi da su očekivanja realna jer smo sad na već 92 posto ostvarenja iz 2019. godine. “Bitan je uzlazni trend”, dodaje.

Što se tiče ruskih i ukrajinskih turista, oni u našem turizmu zauzimaju svega dva posto, a direktor turističke zajednice smatra da trenutna situacija neće utjecati na hrvatsku turističku sezonu.

Na pitanje hoće li biti dovoljno radnika kako bi se dočekali svi očekivani gosti i da hrvatska usluga ostane na nivou Stančić odgovara:

“Mi smo u protekle dvije godine pokazali da se znamo nositi s najvećim izazovima pa nema razloga da to tako ne bude i ove godine. Siguran sam da je hrvatski turistički sektor spreman i da ćemo dobro odraditi ovu sezonu”.

Komentiraj