Direktor HTZ-a ‘Bookinga praktički nema’

Ministar turizma Gari Capelli i direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristijan Staničić, u Otvorenom HRT-a su komentirali nadolazeću turističku sezonu.

“Kvartal koji se odnosi na sedmi, osmi i deveti mjesec je najbitniji, on ostvaruje 64 posto prihoda, to je oko 6,5 milijardi eura, po ovome što smo imali prošle godine, ako to uspoređujemo. Taj je najbitniji, ako to uspijemo uloviti, osmi, deveti mjesec, on bi već neke rezultate dao da bismo mogli ostvariti oko 25 do 30 posto prihoda u odnosu na prošlu godinu”, kazao je Cappelli, najavivši nove Vladine mjere pomoći za treću fazu.

Capelli je dodao kako je Hrvatska auto-destinacija, čime je u određenoj prednosti pred zemljama koje su avio-destinacije.

Staničić je izjavio kako su najave za sezonu bile sjajne, ali da je pandemija sve uništila. Smatra kako je najvažniji treći kvartal.

“Tu se ostvaruje 60% turističkog prometa. Drugi kvartal će vjerojatno biti na nuli, ali je nezahvalno predviđati”, izjavio je Staničić, dodavši da su turoperatori stali s aktivnostima te da “bookinga praktički nema”.

 

Komentiraj