Direktor HAC-a za naplatu cestarina: “Doslovce su probijena tri zida, brzina je morala biti nenormalna”

U teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu oko 05:30 sati dogodila na naplatnim kućicama Mraclin na autocesti A11 u smjeru Siska, smrtno je stradao 53-godišnji radnik HAC-a.

Kako su potvrdili iz policije, vozač automobila marke BMW je, kod naplatnih postaja Mraclin na autocesti A11, izgubio nadzor nad vozilom i udario u objekt HAC-a. Još uvijek nije poznato zašto je vouzač izgubio kontrolu nad automobilom.

Vozilo je probilo zid objekta u kojem se, nažalost, nalazio radnik HAC-a koji je poginuo. Policijski očevid još je uvijek u tijeku.

Direktor HAC-a za naplatu cestarina: “Doslovce su probijena tri zida”

Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarine HAC-a, u subotu je novinarima kazao: “Kao prvo, želio bih izraziti sućut obitelji poginulog kolege od strane uprave društva kao i od nas, njegovih kolega iz sektora za naplatu cestarina i svih radnika Hrvatskih autocesta. Jutros smo dobili dojavu u 5 sati i 34 minute da se dogodila nesreća. U tom trenutku nismo znali okolnosti. I ja osobno i kolege iz ophodnje i održavanja bili smo već tu u 6 sati, neki i ranije”.

Dodao je da se vozilo izravno zabilo u objekt HAC-a- “To nas je začudilo obzirom da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija pošto je autocesta otvorena za Sisak zbog humanitarne pomoći. Čovjek je poginuo i ne znam što drugo reći, očevid je u tijeku, utvrdit će se sve okolnosti”, istaknuo je Ribičić.

Naglašava da se vjerojatno radilo o nekoj ‘nenormalnoj brzini’ obzirom na sve znakove koje su postavili. “Ne znamo u ovom trenutku je li moguće da je vozač zaspao. On je ozlijeđen, Hitna pomoć je došla po njega. Naš kolega kojeg smo zatekli nažalost više nije davao znakove života. Imao je 53 godine”, rekao je potreseni Ribičić i dodao da se ne pamti ovakva nesreća.

“Ovog nema ni u nekim filmovima. Sjećate se dobro one nesreće na naplatnoj postaji Sveta Helena, ali ovo je nešto gore, nešto neopisivo. Teško je obitelji, ali vjerujte, teško je i nama samima. Nije lako, eto. Doslovce su probijena tri zida. Kolege su sad sa službama, to raščišćavaju”, rekao je i pojasnio da se ne radi o naplatnoj kućici, već o objektu sa strane. “Ispred svih kućica postoje betonske zaštitne ograde, ali ovo… tko se ovome mogao nadati? Ne možemo sada doći ni do snimki, unutra je sve srušeno”, zaključio je.

HAC potvrdio da je preminuo njegov djelatnik

Iz Hrvatskih autocesta oglasili su se priopćenjem, u kojem su potvrdili da je u nesreći preminuo njihov djelatnik.

“U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano ujutro na naplatnoj postaji Mraclin, na autocesti A11 Zagreb – Sisak, život je izgubio jedan naš djelatnik. Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te ovim putem obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut”, stoji u priopćenju HAC-a.

“Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelj naših djelatnika kao i za našu tvrtku”, navodi se u priopćenju.

Stravična prometna nesreća na A11: Auto se zaletio u naplatne kućice, poginuo djelatnik HAC-a

Komentiraj