EPA/MICHAEL REYNOLDS

Direktor CIA-e susreo se s Kim Jong-unom

Direktor CIA-e Mike Pompeo otputovao je u Sjevernu Koreju, gdje je održao tajni sastanak sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom početkom mjeseca, objavili su američki mediji. Navode kako je cilj sastanka bila prirema susreta Kim Jong-una s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Trump je u utorak izjavio kako SAD vodi izraven razgoovre sa Sjevernom Korejom na ‘vrlo visokoj razini’. “Imamo izravne razgovore na veoma visokoj razini, jako visokoj razini, sa Sjevernom Korejom. Doista vjerujem kako ovo dopušta dobru volju, da se događaju dobre stvari. Vidjet ćemo što će se dogoditi, kao što uvijek kažu, vidjet ćemo što će se dogoditi, jer konačno računa se krajnji rezultat, ne činjenica da mislimo sastati se ili što se sastanemo”, rekao je Trump.

Sastanak Pompea i Kim Jong-una bio je tako susret najviših čelnika SAD-a i Sjeverne Koreje još od 2000. godine, kada su se susreli Madeleine Albright i Kim Jong-il, orac Kim Jong-una.

Trump i Kim trebali bi se susresti krajem svibnja ili početkom lipnja, što će biti prvi susret između lidera Sjeverne Koreje i SAD-a u povijesti.

Komentiraj