Đira iz Dinama u Lokomotivu, na Kajzericu stigli Osmanković i Ibishi

Drugoplasirani klub netom završene sezone i sudionik kvalifikacija za Ligu prvaka jučer je predstavio tri nova imena u svojoj svlačionici.

Lokomotiva je jučer službeno potvrdila dolaske Marka Đire, Kemala Osmankovića i Djemala Ibishija.

Đira na Kajzericu stiže iz Dinama s kojim je Lokomotiva u proteklom periodu ponovno odlično poslovala. Za razliku od službenog priopćenja povodom transfera Mytra Uzunija u Ferencvaros, kada je Lokomotiva objavila čak i iznos transfera, ovaj put nas iz ‘Lokosa’ pri objavi zaključenja posla nisu obavijestili ni o tome radi li se o posudbi ili konačnom prijelazu u sestrinski klub. Logično je pretpostaviti da je ipak riječ ‘samo’ o posudbi s obzirom na to da je Đira tijekom protekle sezone bio u krugu prve momčadi ‘Plavih’, te je ukupno upisao petnaest nastupa u Prvoj HNL, jedan u kupu i tri u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nakon zaključenja posla dvadesetjednogodišnji defanzivni veznjak je za službenu klupsku stranicu izjavio: “Prije svega, sretan sam što sam došao u Lokomotivu. Želim se čim prije nametnuti treneru i da čim bolje odradimo ove kratke pripreme od sedam dana i dobro startamo u prvenstvu. Moja očekivanja od Lokomotivine europske sezone? Treba ići utakmicu po utakmicu. Najprije dobro ući u sezonu, a onda nam slijedi Europa nakon dva kola. Gledao sam ekipu u prošloj sezoni, ginuli su svaku utakmicu i takvim pristupom možemo daleko dogurati. No ne bih nikog izdvajao. Ekipa je napravila to što je napravila zato jer je bila prava momčad i kolektiv. Uvijek se jedan pojedinac istakne, ali ekipa je ta koja izbaci pojedinca”.

Kemal Osmanković je 23-godišnji stoper rođen u Sarajevu, koji u Lokomotivu stiže kao slobodan igrač. Prije nego je stekao status ‘nezaposlenog’ igrača nastupao je za Željezničar, u kojem je proveo čitavu nogometnu karijeru. Ukupno je za ‘Želju’ Osmanković upisao šezdeset nastupa u svim natjecanjima i pri tom dva puta tresao protivničke mreže.

“Prije svega, želim opravdati svoj dolazak u Lokomotivu i čim prije se nametnuti treneru, da ponovimo dobra izdanja od ove sezone i da na kraju pokušamo osvojiti i neki trofej. Lokomotiva igra sa Rapidom, Viktorijom ili Bešiktašom. To su sve odlične ekipe, biti će teško no nadam se da ćemo uspjeti proći 2.pretkolo.

Naravno da sam gledao Lokomotivu ove sezone. Posebno pred sami kraj prvenstva. Zadivili su me svojim igrama i čestitam svim igračima i trenerima na tome.

Odnos HNL i BiH Prmeijer lige? U HNL-u se igra brži nogomet u odnosu na BiH Premijer Ligu. Bolji su tereni ovdje. Vjerojatno bolji tereni utječu na brži tempo igre u HNL.

Konkurencija je pozitivna jer je to ono što igrače čini još boljima. Na meni je da radim, da radom opravdam dolazak u Lokomotivu, a na treneru da procjeni tko će igrati. Ne plašim se konkurencije nego gledam na nju kao na priliku koja će tjerati kvalitetu moje izvedbe na još viši nivo” – zaključio je bivši mladi reprezentativac BiH nakon predstavljanja.

Posljednje jučer predstavljeno novo ime u redovima ‘Lokosa’ je devetnaestogodišnji Djemal Ibishi koji stiže iz Vardara za koji je u posljednje dvije sezone upisao ukupno 31 ligaški nastup i pri tom postigao tri pogotka.

 

 

Komentiraj