Diplomatkinja obrisala profil: “Hakirana sam, cilj napada je vlada”

Objave Elizabete Mađarević, hrvatske diplomatkinje i prve tajnice hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, u petak su digle mnogo prašine. Ona je u subotu u razgovoru za Fenix kazala kako ona osobno nije pisala sporne objave, već kako joj je netko hakirao profil na društvenim mrežama.

Hrvatska diplomatkinja Elizabeta Mađarević negirala je da ona stoji iza objava na njenom Facebook profilu koje pozivaju na “čistu bijelu Europu”. Na te je objave reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova, koje se ogradilo od objava i pozvalo Mađerević na razgovor u Zagreb.

“Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima slijedim politiku vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet. Karijerni sam diplomat, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi u svojem službenom djelovanju, rekla je Elizabeta Mađarević za Fenix dodajući kako drži da krajnji cilj napada nije ona već Vlada RH i novi ministar vanjskih i europskih poslova.

“Ja sam posve obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu”, kazala je prozvana Elizabeta Mađarević.

Ipak, u petak je nakon što su pojedini mediji objavili njene poruke, ustvrdila kako ona ima pravo na osobne stavove. “Na godišnjem odmoru izvan Hrvatske zovu me prijatelji i kažu da sam postala tema dana. Dapače, da je Index objavio ‘lijepu’ priču o meni na komentar o autentičnoj Europi kojeg sam objavila na svom privatnom profilu nakon posjeta jednoj zemlji na Mediteranu izvan Hrvatske. Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama”, napisala je u petak.

Danas, čini se kako je izbrisala svoj profil s društvene mreže Facebook.

Komentiraj