DIP ODRŽAO KONFERENCIJU: Izbori će se ponoviti na dva biračka mjesta

 

Državno izborno povjerenstvo održalo je u ponedjeljak konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati jučer održanih parlamentarnih izboa.

Iz DIP-a su priopćili da su birališta u Hrvatskoj zatvorena jučer u 19 sati, a zadnje biralište zatvoreno je danas u 4 ujutro u Los Angelesu.

“Zahvaljujem članovima biračkih odbora i svim drugim članovima biračkih tijela. Ovo je bila jedna operacija u kojoj je angažirano skoro 75 tisuća ljudi, nakon mobilizacije najveći angažman nekog broja ljudi”, kazao je na početku pressice predsjednik DIP-a Đuro Sessa.

Na dva biračka mjesta doći će do ponavljanja izbora. “Imamo dvije situacije ponavljanja. Na biračkom mjestu u Stockholmu gdje je jedan birač za 1. izbornu jedinicu dobio 2 listića i oba ispunio i ubacio u kutiju. On je to prijavio nama i GONG-u. Tamo su izbori poništeni. Druga je situacija koja će biti popraćena poništenjem izbora, poništit će ih DIP, u 8. izbornoj jedinici u Raši, dopustilo se glasanje osoba koje nisu na popisu birača, radi se o osam listića”, rekao je Sessa i dodao da rokovi za prigovore teku od danas, a DIP ima 48 sati, odnosno do petka u ponoć da o njima odluči.

Komentiraj