DIP odgovorio Škori: “Do srijede uneseno više od tisuću promatrača”

Državno izborno povjerenstvo u srijedu je odgovorilo predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori, koji je u jučerašnjoj debati izjavio da ‘koji bi trebali biti akreditirani kao promatrači ne dobivaju akreditacije’.

“Sve mi nekako miriše na nekakvu krađu jer treba nekog kandidata unijeti u drugi krug”, izjavio je jučer Škoro na HRT-u.

Iz DIP-a kažu kako ih je do srijede ujutro u informacijski sustav uneseno više od tisuću. DIP je Škorinim promatračima dao dozvolu za promatranje svih izbornih tijela u zemlji i inozemstvu, a do srijede ujutro u informacijski sustav uneseno je 1037 njegovih promatrača, izvijestilo je to povjerenstvo, dodajući kako je unos moguć do petka u podne.

DIP podsjeća i kako oni ne izdaju akreditacije za promatranje izbora te da promatrači svoje pravo na to dokazuju službenom iskaznicom koju im izdaje i uručuje mjerodavno izborno povjerenstvo. Status promatrača dokazuje se iskaznicom koju za promatranje rada općinskih i gradskih izbornih povjerenstava i biračkih odbora izdaje i uručuje općinsko ili gradsko povjerenstvo za čije je područje promatrač prijavljen. Službenu iskaznicu promatraču koji će promatrati njegov rad izdaje i uručuje DIP.

Komentiraj