Dionice Jadran d.d. iz Crikvenice, turističke tvrtke koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje koja je prije četiri godine izašla iz stečaja, danas su uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Od 2010. do 2014. godine nad tom najvećom tvrtkom na području Grada Crikvenice i jednom od značajnijih u Primorsko-goranskoj županiji vodio se je stečajni postupak. Odmah nakon izlaska iz stečaja tvrtka je započela investicijski ciklus, a koji je uključivao podizanje kategorije dva najveća hotela iz te grupacije, hotela Omorika i Katarina na četiri zvjezdice te hotela Slaven i kampa Selce na tri zvjezdice, dok je u kolovozu prošle godine Jadran završio investiciju u design boutique hotel Esplanade koji je kategoriziran sa visoke četiri zvjezdice.

Krajem prošle godine tvrtka je dobila i posebno priznanje Hrvatske gospodarske komore za značajna ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, dok je predsjednik uprave Jadrana d.d., Dino Manestar, primio nagradu Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika ‘CROMA menadžer godine’ za najbolje osmišljen te uspješno vođen poduzetnički projekt cjelovitog restrukturiranja Jadran d.d. hotela i kampova i osobni doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva u području turizma.

Također, na prošlogodišnjim Danima hrvatskog turizma u sklopu prezentacije istraživanja ‘Analiza performansi hrvatskog hotelijerskog sektora 2001.-2016. godine’ istaknuto je da Crikvenica bilježi najveće povećanje prosječne cijene po hotelskoj sobi u Hrvatskoj što su izrađivači pripisali upravo investicijama u podizanje kvalitete objekata Jadrana d.d.

Uvrštenju dionica Jadrana d.d. na Službeno tržište Zagrebačke burze prethodile su cjelovite i sveobuhvatne pripreme pravnog, financijskog i poreznog dubinskog snimanja. 

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga izdala je odobrenje za prospekt uvrštenja, a Zagrebačka burza je danas odobrila uvrštenje 49 131 669 dionica oznake JDRN-R-B nominalnog iznosa 10 kuna na Službeno tržište Zagrebačke burze dok je kao prvi dan trgovanja ovim vrijednosnim papirom određen 10. siječanj ove godine.

“Uvrštenje dionica Jadrana na Službeno tržište Zagrebačke burze rezultat je svih naših nastojanja da Jadran transformiramo iz najvećeg crikveničkog problema u najveći crikvenički potencijal i pokretač razvoja. Ovim potezom želimo kompaniju učiniti još transparentnijom prema investitorima. Uvjereni smo u ozbiljan rast na turističkom tržištu provedbom našeg Strateškog poslovnog plana do 2025. godine”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d. koji je tvrtku preuzeo 2014. godine.

Komentiraj