Dionica A6 između Kikovice i Bosiljeva otvorena za sva vozila

HINA/ Jure DIVIĆ

Nakon prestanka zimskih uvjeta dopušten je promet za sva vozila , pa i za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, posljednje su informacije Hrvatskog autokluba.

Od 12:15 sati otvorene su državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac i DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ali je zbog zimskih uvjeta promet zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom.

ZA SAV PROMET ZBOG LEDA NA KOLNIKU I SNJEŽNIH NANOSA ZATVORENE SU: DC23 Josipdol-Kapela-Jezerane, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (D1), ŽC5068 Vrata-Fužine (opasnost od lavine), ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5110 Alan-Krivi Put-Prokike, ŽC5062 Lukovo-Lič, ŽC 5094 Jasenak- Stalak, ŽC3275 Stankovac-Jame, lokalne ceste Zalesina-Stari Laz, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle (I. skupina).

Na dionici autoceste A1, između tunela Bristovac i vijadukta Baričević, zbog jakih udara bure vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na pojedinim dionicama cesta u Lici i Gorskom kotaru vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a zbog niskih temperatura upozoravamo na poledicu na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti.

Samo za osobna vozila otvorene su županijske ceste ŽC5030 Platak-Kamenjak i ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug. Na kojim je cestama obavezna zimska oprema provjerite na stranicama HAK-a.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta u luci Ancona (snijeg i niske temperature) otkazano je putovanje na liniji Ancona- Split večeras, 27.02.2018., u 19:45 iz Ancone.

Trajekt na liniji Vis-Split isplovit će u srijedu, 28.2. u 16:00 sati, umjesto u 15:30.

Katamaran Novalja u brzobrodskoj liniji 9603 Jelsa-Bol-Split isploviti će u srijedu,28.02.2018 u 06.00 sati iz luke Stari Grad.

Granični prijelazi

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima:

Bosna i Hercegovina: Dvor, Hrvatska Kostajnica, Maljevac, Ličko Petrovo Selo, Užljebić;
Slovenija: Jurovski Brod, Prezid, Čabar, Brod na Kupi, Pribanjci, Razvor, Hum na Sutli, Harmica.

Na izlazak teretnih vozila na GP Macelj čeka se oko sat vremena, a na GP Bajakovo oko dva sata.

Komentiraj