Dio Zagreba je bez grijanja, na Srednjacima došlo do puknuća magistralnog vrelovoda

Stanovnici zagrebačkih kvartova Staglišće, Gajevo, Jarun, Gredice i Vrbani u utorak ujutro probudili su se uz hladne radijatore. Kako su objavili iz HEP Toplinarstva, došlo je do puknuća vrelovoda na raskrižju ulica Braće Domany i Horvaćanske na Srednjacima.

Zbog sanacije puknuća vrelovoda naselja Staglišće, Gajevo, Jarun, Gredice i Vrbani privremeno će biti bez isporuke toplinske energije od 12. listopada u 6 sati ujutro do 13. listopada ujutro.

Iz HEP-Toplinarstva ističu kako su razlozi puknuća magistralnog vrelovoda starost, te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Napominju da ta dionica vrelovoda nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta, međutim, a u planu je zamjene kroz sljedeće dvije godine u sklopu projekta “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“.

“Možda nam ostave tih par gejzira da se dođemo grijati kad već plaćamo”, “Vani je je**nih 6 stupnjeva, užasno je hladno, a mi nemamo grijanje”, samo su neki od komentara na Facebook grupi Moji Srednjaci.

Komentiraj