Dio poljskih huligana policija je pratila na more, jer su – tako poželjeli

Dio poljskih navijačkih huligana, koji su se u utorak navečer u Zagrebu potukli s navijačima Dinama, poslije tuče otišli su na more, a onamo ih je još i – otpratila policija. Izjavio je to za dnevnik.hr zapovjednik Interventne postrojbe zagrebačke Policijske uprave.

“Ponuđeno im je više opcija”, odgovorio je na pitanje gdje su poljski nasilnici. “Jedan dio njih je odabrao prepratu do granice i oni su napustili Hrvatsku, a dio je prepraćen do određenih turističkih središta na Jadranu budući da su u Hrvatskoj u svojstvu turista”, kazao je Bencek.

“Raspolažemo informacijama da na području Zagreba ima poljskih državljana, ali ne očekujemo njihovu nazočnost ovdje u zoni stadiona”, kazao je uoči utakmice Dinamo-Legija u srijedu navečer.

Odgovorio je i na optužbe dijela građana koji tvrde kako u utorak navečer nisu pravovremeno reagirali.

”Policija je tijekom večeri nadzirala više lokacija koje bi mogle biti mjesta sukoba i okupljanja navijača. Kad je do sukoba došlo policija je postupala prvenstveno u cilju zaštite života građana i očuvanja imovine, a nakon toga i potpunog razdvajanja navijača”, odgovorio je.

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti ustvrdila je kako je policija reagirala kako treba. “Je li bilo riječ o dogovorenom sukobu? Na to pitanje ću vam odgovoriti protupitanjem,a to je jasno je da smo vrlo brzo reagirali, da smo bili na samom mjestu događaja da smo stali između navijača, odbuili napade, uporabili sredstva prisile, sve primirili”, rekla je i dodala: ”Kada pogledate broj navijača koji se sukobio i posljedice, a nema ozlijeđenih, osim materijalne štete, jasno je daje na vrijeme, dobrom taktikom postupanja uz sve raspoložive snage spriječeno nešto što je moglo imati puno ružniju priču.”

”Policija je bila tamo, došla, vjerojatno spriječila veće nerede, ali da li se moglo i ovo spriječiti, zasigurno jest. Ključno je pitanje, kako je moguće da je toliko navijača neprimjetno ušlo u Hrvatsku i da nisu bili u sigurnosnoj zoni, nego su se proširili po gradu i došli u dubravu gdje je bio dogovoren sukob”, rekao je stručnjak za sigurnost, Željko Cvrtila.

Ovako je započeo kaos u Dubravi: “Lomili su sve pred sobom, bacali baklje jedni na druge”

Komentiraj