Dinwiddie je protiv Sunsa zaradio pola milijuna dolara a za titulu ga čeka bonus od 100 centi

Luka Dončić je sedmu utakmicu protiv Phoenixa odigrao briljantno, kao uostalom i cijelu seriju koju je završio s prosječno 32.6 koševa, 9.8 skokova i 7.0 asistencija. Međutim, kad je riječ o sedmoj utakmici onda je nemoguće ne spomenuti Spencera Dinwiddieja koji je s 30 koševa, šutom 11/15, od toga 5/7 za tri koša, tri skoka i dvije asistencija itekako sudjelovao u 123-90 demoliranju Sunsa.

Ovo je za Dinwiddieja bila najbolja utakmica ovosezonskog doigravanja i, ako gledamo broj koševa, treća najbolja ove sezone – zabio je 36 (11/22) Sacramentu i 34 (13/24) Indiani u regularnom dijelu.

Ipak, izgleda da je protiv Phoenixa Spencer Dinwiddie imao posebnu motivaciju, i to motivaciju financijske prirode. U ugovoru koji je prenio iz Washingtona, nakon što je početkom veljače iz Wizardsa stigao s Davisom Bertansom za Kristapsa Porzingisa, stajalo je da će, uz 17.1 milijun dolara za ovu sezonu, za ulazak u konferencijsko finale dobiti bonus od 571.427 dolara.

U Wizardsima su vjerojatno razmišljali kako se radi o bonusu koji će ostati tek slovo na papiru, međutim u Mavericksima se, na radost svih u Dallasu, Sloveniji pa i u Hrvatskoj, to ostvarilo.

Tu nije kraj. Za ulazak u finale NBA lige dobit će bonus od 400 tisuća dolara, a za osvojenu titulu prvaka čeka ga bonus od, pazite sad – jednog dolara. Ali niti tu nije kraj: Tražio je da u tom slučaju bude isplaćen u 100 penija, odnosno 100 kovanica po jedan cent.

Komentiraj