Dino Kozlevac: “Situacija još uvijek nije idealna i opasnost nije prošla”

Načelnik Stožera Istarske županije Dino Kozlevac u četvrtak je za N1 komentirao odluku Vlade da se od 1. ožujka otvore terase ugostiteljskih objekata što su sami i zatražili dan ranije.

“Jučer smo zatražili od Nacionalnog stožera popuštanje mjera u tom smislu. Zadovoljan sam najavom premijera o otvaranju terasa i omogućavanje treninga u zatvorenom. Te mjere pozdravljam i izražavam zadovoljstvo. Čekamo sjednicu Nacionalnog stožera sutra da formalno donesu odluke i epidemiološke uvjete koje će se propisati za te djelatnosti, posebno jer je na našem području situacija takva da smo to čekali”, rekao je Kozlevac.

No, pozvao je sve građane da budu oprezni i drže se mjera. “Situacija još uvijek nije idealna i opasnost nije prošla. To vidimo u okruženju, u drugim zemljama”, kazao je.

Istra trenutno ima najmanju incidenciju novozaraženih na sto tisuća stanovnika u Hrvatskoj. Međutim, Kozlevac naglašava da mjesta za opuštanje nema, a ove osnovne mjere od distance do higijene itekako pomažu u suzbijanju širenja zaraze. “Ako se krenemo opuštati, virus se lako širi, pogotovo novi soj”, zaključio je Kozlevac.

Komentiraj