Dinamo prvi započeo s pripremama za novu sezonu

Dinamo je prvi prvoligaš koji je započeo s pripremama za novu sezonu. Branitelj naslova će prvu natjecateljsku utakmicu igrati već za vikend 15. kolovoza kada će u sklopu 1. kola Prve HNL u Maksimiru dočekati Lokomotivu.

“Prekratko je vrijeme da idemo negdje van Zagreba, ionako smo kratki s vremenom, pogotovo jer u Maksimiru imamo sve uvjete za kvalitetne pripreme. Igrači će biti u režimu s dva treninga dnevno i vjerujem da će sve proteći u najboljem redu”, rekao je za službene stranice kluba Zoran Mamić.

Mamić je na prvom okupljanju na raspolaganju imao 20 nogometaša: Livaković, Šutalo, Ćuže, Josipović, Moharrami, Marin, Andrić, Majer, Gavranović, Gojak, Ivanušec, Daničić, Petković, Menalo, Moro, Theophile, Stojanović, Gvardiol, Dilaver i Kulenović.

Ostatak momčadi, izuzev igrača koji će trenirati s juniorskom momčadi za turnir u Nyonu, priključuju se u petak kada će se nakon jutarnjeg treninga obaviti testiranje igrača i stručnog stožera na COVID-19 te će se uzimati krv radi seroloških testova. Tijekom priprema predviđeno je odigravanje samo jedne pripremne utakmice, no još uvijek nije definiran protivnik.

Paralelno s početkom priprema seniorske momčadi, Goce Sedloski sprema juniorsku momčad za završni turnir juniorske Lige prvaka u Nyonu u kojem će Plavi u četvrtfinalu koje je na rasporedu 18. kolovoza odmjeriti snage s Benficom.

“Imam namjeru prepustiti mu sve igrače s pravom nastupa, a koji su dio prve momčadi. To je važno natjecanje i mislim da juniorska momčad treba imati punu podršku”, zaključio je Mamić.

Komentiraj