Dinamo predstavio pojačanja, s momčadi trenira i Duje Čop

U Maksimiru su danas predstavljena četiri igrača čije je usluge Dinamo osigurao protekle zime, ali je dopustio nogometašima da sezonu završe na posudbi u svojim sad već bivšim klubovima. Riječ je o vrataru Ivanu Nevistiću i lijevom bočnom Danielu Štefulju koji stižu iz Rijeke, veznjaku Marko Bulatu koji je transferiran iz Šibenika te ofenzivcu Dariju Špikiću koji je bio član Gorice.

– “Ova četvorica igrača potpisala su ugovore s Dinamom već na zimu, ali su se priključili našoj momčadi tek sada iz dva pragmatična razloga. Prvi je taj da kao mladi i potentni igrači nastave gdje su tada igrali jer im je bila garantirana minutaža važna za njihov razvoj. Drugi je razlog bio kratki pripremni period na zimu i bilo bi rizično u tom kratkom roku ostvariti optimalan razvoj za njihovu pripremu”, rekao je u uvodu trener Damir Krznar.

Riječ je potom dobio Ivan Nevistić koji je izjavio: “Jako sam sretan što sam došao u Dinamo. To je za mene velika čast i privilegija. Što se tiče konkurencije, sigurno da je konkurencija jako dobra, svi su golmani u Dinamu na top nivou i to će se od mene tražiti. Spreman sam na sve, trebam davati od sebe svaki dan sve što mogu.”

Njegov dosadašnji, ali i budući suigrač Daniel Štefulj je dodao: “Na meni je da pokažem svoje kvalitete, želim biti što bolji. Tata mi uvijek daje neke savjete, zna me i kritizirati što je također dobro, puno pričamo… Pričao mi je priče iz Varaždina, Dinama, tako da sam sve čuo.”

Dosadašnji kapetan Šibenika Marko Bulat je poručio: “Čast mi je što sam postao dio ovakvog kluba, s takvom povijesti, igračima i talentima. Nadam se da ću se što prije uklopiti u momčad i da će me igrači što prije prihvatiti. Jedva čekam otići na pripreme i pokazati se u najboljem svjetlu. Ovim putem čestitao bih Ademiju na tome kakva je osoba i igrač, svima nam može biti uzor na treninzima i izvan toga. Pričao sam s njim nakon zadnje utakmice između Dinama i Šibenika, rekao je da je na raspolaganju za sve što trebam. Čast mi je imati takvu osobu i takvog igrača kraj sebe.”

U Maksimir se nakon tri godine vratio Dario Špikić: “Proveo sam tu 12 godina, kroz mlađe uzraste, poznajem klub i sve ovdje. Poznajem dosta igrača s kojima sam igrao ranije, mislim da neće biti problema za prilagodbu. Spreman sam, cilj mi je što bolje odraditi pripreme i pokazati se u najboljem svjetlu. Bolja konkurencija tjera i tebe da radiš što više, sretan sam zbog toga, ovdje je dobra konkurencija. Svih 12 godina ovdje bilo mi je prekrasno, izdvojio bih Ligu prvaka mladih kad su se igrale najljepše utakmice.”

Osim promocije novih ograča sportski direktor i trener Damir Krznar je potvrdio da se momčadi uz odobrenje Standarda iz Liegea priključio Duje Čop koji će potpisati ugovor koncem mjeseca lipnja kad mu i službeno istekne obveza s belgijskim klubom. 31-godišnji napadač se tako u redove Plavih vraća nakon šest godina.

Nakon današnjeg okupljanja u Maksimiru predviđeno je da momčad u Zagrebu ostane do 16. lipnja kada će se uputiti na glavni dio priprema u Sloveniju, a tamo će boraviti 12 dana te odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Natjecateljsku sezonu Dinamo počinje 6. ili 7. srpnja u prvom kolu kvalifikacija Lige prvaka, a suparnika će saznati na ždrijebu koji je na rasporedu 15. lipnja.

Promocija novi igrača Dinama:

Komentiraj