Dinamo otkupio Čabraju od Gorice

Aktualni prvak države i trenutni lider HT Prve lige potvrdio je najavljivani dolazak Marijana Čabraje iz redova Gorice. 23-godišnji lijevi bočni s Dinamom je potpisao višegodišnji ugovor, što u slučaju ‘Plavih’ u pravilu podrazumijeva petogodišnju suradnju.

Službeni iznos trasnferne odštete koju je Dinamo isplatio Gorici nije poznat, no na temelju medijskih nagađanja za pretpostaviti je da se radi o cifri oko 2 milijuna eura.

Čabraja je rođeni Puležanin koji je prve nogometne korake napravio u Jadranu iz Poreča, a član Dinama bio je od 2010. godine te je do odlaska u Goricu osam godina poslije i rastanka s ‘Plavima’ bio standardan u mladim kategorijama. U generaciji s Olmom, Brekalom, Morom, Gojakom, Šunjićem, Benkovićem, Šemperom nastupao je 2015. godine i u Ligi prvaka mladih, a igrao je i na turniru Premier League International Cup, prestižnom natjecanju na kojem je Dinamo svladao Chelsea (1-0).

U Gorici je do današnjeg rastanka odigrao ukupno 80 utakmica u svim natjecanjima i pri tom postigao tri pogotka te osam puta bio asistent.

“Iznimno sam sretan i ponosan zbog ovog trenutka i potpisa za Dinamo. Vratio sam se u klub u kojem sam od 2012. godine igrao u mladim momčadima, tu sam proveo velik dio djetinjstva i uz rad, trud i zalaganje formirao se u profesionalnog igrača. Dat ću sve od sebe u dresu Dinama i hvala klubu što mi je na ovaj način ponovno pokazao povjerenje. Veseli me povratak kao i svi izazovi koji slijede. Želio bih zahvaliti vodstvu i djelatnicima HNK Gorica na svim prilikama koje sam dobio” – istaknuo je nakon predstavljanja i potpisa ugovora za službenu stranicu Dinama Čabraja.

Komentiraj