Dinamo osnovao humanitarnu zakladu “Nema predaje”

Građanski nogometni klub Dinamo osnovao je humanitarnu zakladu “Nema predaje” čiji su glavni ciljevi promicanje jednakosti, jednakih mogućnosti i ravnopravnosti kroz nogomet te pružanje pomoći na temelju socijalne solidarnosti.

Svrha Zaklade je promicanje razvoja nogometa pružanjem potpore mladim i darovitim nogometašima, bivšim igračima, navijačima, članovima podupirateljima te pružanje pomoći osobama sa socijalnim, zdravstvenim, humanitarnim i drugim potrebama na temelju načela socijalne solidarnosti.

Zaklada će svoje programe i aktivnosti provoditi kroz tri glavna područja: programe socijalne uključenosti i socijalne solidarnosti, programe za integraciju osoba s invaliditetom te programe za razvoj mladih darovitih sportaša.

Na čelu zaklada biti će predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras, a u Upravnom odboru su još Krešimir Antolić, Amra Peternel, Iva Cigrovskij, Damir Krznar i Damir Najmenik. Prvi donator zaklada je GNK Dinamo koji je njeno djelovanje za početak financirao s milijun kuna.

Komentiraj