DINAMO – ODDS 2:1

HINA/ Damir SENÈAR/ ua

DINAMO – ODDS od 20:45, prva utakmica 3. pretkola Europa Lige.

DINAMO – ODDS 2:1

UŽIVO:

Kraj.

90′ Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89′ Lecjaks je još jednom neometan prošao po lijevoj strani i odigrao povratno za Soudanija, čiji prizemni udarac klizećim blokira Ruud, ali odbijanac prihvaća Fernandes i silovito puca pod prečku, ali Rossbach i ovo brani.

86′ Soudani je dobio žuti karton.

80′ Druga zamjena kod Dinama – Henriquez umjesto Hodžića.

74′ Neometani Dinamov bočni (Lecjaks) centrira, a napadač (Soudani) jednako tako usamljen puca glavom, ali u Rossbacha u njegovom bližem kutu.

72′ Dinamov desni bočni Stojanović dobio je žuti karton zbog prekršaja nad Mladenovićem.

69′ Lecjaks je nakon kombinacije ostao sam na lijevom boku i to u prilično opasnoj poziciji, na rubu kaznenog prostora. Tamo je samovao desetak sekundi, pa je bez ikakve prepreke ušao u 16-erac, pogledao kakva je situacija pred golom i tamo uputio loptu, koju Rossbach izbija u korner.

68′ Prva zamjena kod Dinama – Gojak umjesto Ćorića.

66′ Ruud je silovito odapeo s oko 25 metara iz slobodnog udarca. Lopta je išla po sredini, gdje je Livaković jedva odbija.

58′ Dinamo opet duplim pasom lako razbija naivnu obranu gostiju. Soudani je s boka povratno odigrao za Hodžića, koji pred golom puca metar od vratnice.

55′ Za razliku od početka prvog poluvremena, sada nema prilika.

50′ Ponavlja se igra iz prvog poluvremena: Dinamo napada i traži gol, dok je Oddu neugodno s loptom pa je brzo prepušta domaćinu.

46′ Počeo je drugi dio uz zamjenu kod gostiju: veznjaka Broberga mijenja Berg.

Kraj poluvremena.

Dinamo je daleko bolji u prvom dijelu i do sada je trebao voditi s par golova razlike, ali je promašio je niz velikih prilika, od kojih je neke obranio i Rossbach, dok se na drugom golu također sjajnom intervencijom na kraju poluvremena istaknuo Livaković, pa domaćin može biti i sretan minimalnim vodstvom. Odds se zatvorio i prema naprijed igra na kontre, a tako je i postigao gol.

43′ Velika prilika za Odds! Soudani uklizava kako bi izbio od Dinamovog gola, ali umjesto toga proigrava Riskija, koji izlazi sam pred Livakovića i puca s desetak metara, ali Dinamov vratar sjajno brani loptu koja odlazi u korner uz samu lijevu vratnicu.

41′ GOOOL za DINAMO! 2:1, strijelac JUNIOR FERNANDES! Fernandes i Stojanović nesmetano odigravaju dupli pas, nakon čega desni bočni bez ikakvog pritiska centrira, a Fernandes također bez da ga je itko pogledao utrčava na desetak metara od gola i bez problema i čuvara zabija glavom pod prečku. Lijepa akcija i gol kojim je završena, ali dosta govori o obrani Oddsa.

36′ Dinamo nastavlja prijetiti: Moro snažno puca, Rossbach brani.

31. minuta: GOOOL za DINAMO! 1:1, strijelac ARMIN HODŽIĆ!

20. minuta: GOOOL za ODDS! 0:1, strijelac STEFAN MLADENOVIĆ!

16′ Velika prilika za Dinamo! Brza akcija Dinama na lijevoj strani; Lecjaks za Soudanija, koji poslužuje Ćorića, koji s desetak metara gađa donji desni kut gostujućeg golmana, ali Rossbach opet spašava Odds.

15′ Dinamo neusporedivo bolji. Stisnuo je Norvežane agresijom i presingom, traži golove i uvjerljivu pobjedu.

14′ Nova Dinamova prijetnja: Soudani puca iskosa s ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi pokraj gola.

11′ Velika prilika za Dinamo! Hodžić puca, Rossbach jedva brani.

7′ Velika prilika za Dinamo! Opalio je Ćorić snažno s oko 25 metara, lopta je prošla uz desnu vratnicu.

1′ Počela je utakmica na Maksimiru.

Komentiraj