Dinamo i Rijeka u ‘lovu’ na Europa ligu

Nogometaši Rijeke i Dinama u četvrtak navečer kreću u ‘lov’ na Europsku ligu. Dinamo je od 19 sati domaćin estonskoj Flori, dok će Rijeka će od 20 sati gostovati u Danskoj kod Kopenhagena.

Dinamo je nakon ispadanja od Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka svoj europski put nastavio u play-offu Europske lige, a Riječani su do borbe za nastup u skupinama Europske lige došli nakon teško izborene pobjede u 3. pretkolu Europske lige protiv ukrajinskog Kolosa.

U Dinamu svjesni uloge favorita

Trener ‘Modrih’ Zoran Mamić svjestan je uloge favorita protiv estonske momčadi. “Momčad je svjesna, i to ne treba kriti, da je Dinamo apsolutni favorit, ali i da moramo respektirati protivnika. Vidjeli smo i u Mađarskoj što je nogomet, što se desi kad ne koristiš svoje šanse. Radi se o protivniku koji je, kao i Dinamo u Hrvatskoj, dominantan u svojoj ligi i koji igra ofenzivan nogomet”, rekao je u najavi utakmice Mamić.

Dodao je da je Flora dobro taktički obučena i dobra u prekidima, na što posebno moraju obratiti pažnju. Odlične vijesti za trenera Dinama su što na raspolaganju ima sve igrače, nitko nije otlijeđen.

Kapetan Arijan Ademi rekao je da je ulog veliki i moraju pobijediti. “Nema lako ćemo. Moramo ući sto posto unutra i plasirati se u Europa ligu. Nema unaprijed dobivenih utakmica, pa tako nije ni ova. Mi jesmo favoriti, ali to moramo dokazati sutra na terenu”, kazao je Ademi.

Riječani ‘idu pokazati što znaju’

“Najvažnije da su svi dečki spremni, da spremni dočekujemo utakmicu koja nam donosi dosta toga. Nemamo što izgubiti. Idemo pokazati ono što znamo i nema veze tko je favorit na papiru, nadam se da ćemo sutra pokazati suprotno” rekao je veznjak Rijeke Stjepan Lončar.

Kopenhagen u domaćem prvenstvu, nakon tri kola, ima jedan remi i dva poraza. “Dobro, prvenstvo je jedno, ovo je sasvim drugo. Drugačiji je ulog, ne mora ništa to značiti, nećemo to gledati. Najbitnije da smo ih analizirali, spremni dočekujemo utakmicu. Ima tu grešaka i mana s obje strane, vidjet ćemo sutra bolje”, dodao je Lončar.

Franko Andrijašević poručio je da su očekivanja da odigraju dobru utakmicu te naglasio da vjeruju u prolaz. “Vjerujem da smo spremni da pokažemo pravu igru i izborimo ono po što smo došli. Sigurno je da neće biti lako, ali vjerujem u nas. Na stručnom stožeru je da analizira, ako sve to dobro iskoristimo što je rečeno, mislim da se imamo čemu nadati”, rekao je Andrijašević.

Komentiraj