Dinamo i Lokomotiva saznali potencijalne suparnike u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka

Hrvatski prvak Dinamo te viceprvak Lokomotiva saznali su potencijalne suparnike u ždrijebu drugog pretkola Lige prvaka koji je na rasporedu sutra, u ponedjeljak 10. kolovoza, s početkom u 12 sati u Nyonu. Dok klub s Maksimira u kvalifikacijama sudjeluju na putu prvaka, momčad s Kajzerice pripada tzv. putu neprvaka.

Izabranici Zorana Mamića se tako voljom UEFA-e mogu sastati s pobjednicima nekod od sljedećih duela prvog kola kvalifkacija koje se igra 18. kolovoza:

Floriana (Malta) / CFR Cluj (Rumunjska)
Ferencváros (Mađarska) / Djurgården (Švedska)
KÍ (Farski otoci) / Slovan Bratislava (Slovačka)

Izabranici Gorana Tomića mogu igrati s nekom od sljedećih momčadi:

Bešiktaš
Viktoria Plzen
Rapid Beč

Drugo kolo kvalifikacija na rasporedu je 25. i 26. kolovoza, a obzirom na pandemiju koronavirusa kvalifikacije se igraju u promijenjenom formatu tako da je u ovoj fazi natjecanja predviđen samo jedan susret domaćin kojeg će biti određen ždrijebom. Ukoliko nakon 90 minuta igre ne bude pobjednika uslijedit će produžeci, a po potrebi i udarci s bijele točke. Pobjednik će se plasirati u treće kolo kvalifikacija Lige prvaka dok poraženi europski put nastavlja u trećem kolu kvalifikacije Europske lige.

Ukoliko zbog međudržavnih ograničenja ždrijebom određeni domaćin ne bude u mogućnosti ugostiti suparnika u vlastitoj državi predviđeno je da se utakmica odigra na neutralnom terenu u Mađarskoj, Cipru, Poljskoj ili Grčkoj.

Pročitajte još:

Što očekuje hrvatske predstavnike u kvalifikacijama Lige prvaka i Europske lige?

Komentiraj